“Een vast team op locatie dat werkt met eergevoel” - Jacques Ijs

Verpakken en herverpakken
Voedsel verpakken
Werken op locatie

Ijsjes in verschillende smaken herverpakken? Daar heeft ons logistiek team maar één gepaste reactie op: “N-ice!” Ook bij Jacques Ice zijn ze dolblij met ons in zee te zijn gegaan. Peter, logistiek manager bij het Belgische familiebedrijf, vertelt over de samenwerking.

f53ce3-acd2a345fb624d14a0b0806eab2a428cmv2.jpg

Testimonial

Hoe klanten ons ervaren

“Het Kaliber team doet wat het moet doen, correct en met eergevoel. Zij doen hun werk graag en stralen vreugde af, ze willen die aantallen halen, doen het secuur en volgen de regels goed op."

jacqueslogo-kleur.png

Peter Van Baelen

Logistiek Manager bij Jacques Ice

Partners in crème

Een op-en-top Belgisch familiebedrijf uit Westerlo dat roomijs produceert voor de Belgische en Europese markt, wie zou daar nu niet graag voor werken? 

"Toen Jacques Ice bij ons kwam aankloppen voor logistieke hulp, wisten we meteen dat we heel wat medewerkers gelukkig zouden maken", aldus Dirk Mertens, sales manager van Kaliber. "En na enkele maanden samenwerken, proeft het naar meer!"

jacques-ice-kaliber-referentoe.jpeg

Dringend logistieke hulp gezocht en gevonden

“In oktober 2022 vertelde onze voormalige ompakker na een succesvol partnership van 8 jaar dat ze de samenwerking zouden stopzetten”, vertelt Peter Van Baelen, Logistiek Manager bij Jacques Ice. 

“Die aankondiging was behoorlijk schrikken en dus moesten we op zeer korte termijn een geschikte oplossing zoeken.  We zochten en vonden hulp bij Kaliber. In januari gingen we langs voor een eerste gesprek en na een succesvolle testfase van het team, startte de samenwerking op 1 februari 2023."
 

Ontdek al onze diensten

Herverpakking van halffabrikaten

Jacques Ice maakt heel wat private label roomijs voor de retailmarkt. Aldi en Lidl zijn daar enkelen van. Het bedrijf maakt de ijsjes in halffabrikaat, per smaak en bij Kaliber pakken we deze in een latere fase om tot dozen met gemixte smaken

Hoe dat precies in zijn werk gaat? Wel, ons team haalt de monosmaken uit de vriezer en vult lege verpakkingen met een mix van smaken. Die verpakkingen worden afgesloten en terug op palletten gestapeld, klaar voor verzending naar de retailer.

jacqueslogo-kleur.png

Enthousiast team op locatie

"Bij Kaliber stralen de werknemers vreugde af. We werken nu in het magazijn met een Kaliber-team van 8 personen en 1 begeleider. Zij werken voornamelijk alleen, maar komen ook in contact met de mensen waar wij nu onze ijsjes opstapelen, aanmelden en opslaan. 

Zij kennen alle collega’s bij naam en als ze ons kantoor passeren, zwaaien ze. Ze doen het werk echt heel graag en dat straalt van hen af.
 

Ontdek ons verhaal 

bpf6516.jpg

Kaliber zorgt zélf voor vervanging

Over het algemeen werkt hier altijd hetzelfde team. Dat voelt vertrouwd en daardoor loopt het ook super vlot. Uiteraard komt het al eens voor dat er iemand ziek is of op vakantie is, maar dan zorgt Kaliber zélf voor vervanging. 

Onlangs plaatsten ze iemand zelfs kosteloos extra. Omdat ze zien dat een bepaald deel van het proces toch meer werk vraagt dan gedacht. Ze hebben die persoon dan ook zelf opgeleid.”
 

Lees meer over onze enclavewerking

Begeleiders met verstand van zaken

“Mijn aanspreekpunt is de begeleider. Er is één vaste begeleider, maar die heeft wel een back-up, indien nodig. Iedere dag maak ik de opdrachten klaar en brief ik de begeleider over wat het team die dag gaat doen. Hij of zij springt bij waar nodig of lost medewerkers af tijdens een sanitaire stop. Ik ga enkele keren per dag kijken, maar ze komen eigenlijk altijd zelf tot bij mij met vragen of opmerkingen. Ik kan er volledig op vertrouwen.

De communicatie is makkelijk en loopt vlot, dankzij deze tussenpersoon. Ik ben er immers niet voor opgeleid om te weten hoe je elke persoon moet aanpakken. Het is dus zeker goed dat de monitors er zijn, want een grapje langs mijn kant kan verkeerd opgenomen worden.”

bpf6484-2.jpg

Grote flexibiliteit

Voor ons loopt de samenwerking zeer vlot”, concludeert Peter. “Ons product is natuurlijk seizoensgebonden. De zomermaanden zijn voor ons zeer druk, in de winter is het rustiger. Maar als er minder producten zijn en we hebben geen of weinig werk, lossen ze dat bij Kaliber intern op. We bekijken wekelijks de planning en de opdrachten. Die flexibiliteit vinden we super!”

bpf6233.jpg

Vraag het aan Dirk!

Ook werk voor Kaliber?

Bel naar 014 28 27 87 en vertel alles over je uitdaging aan Dirk Mertens, onze goedlachse salesmanager. Even later zit er een Kaliber voorstel te pronken in je mailbox.
  

Bel Dirk even op