"Bij Kaliber vonden we kwaliteit en stabiliteit" - Start2build

Houtwerk
Werken op locatie

"Het Kaliber-team helpt ons met de planning van projecten en de aankoop van het hout. Eigenlijk ontzorgen ze ons: wij geven de zaag- en bouwplannen door. Kaliber doet de rest. Zo is het zalig samenwerken.”

kaliber-start-to-build.png

Testimonial

Hoe klanten ons ervaren

"Wij overwogen de productie van onze bouwpakketten te outsourcen naar Polen. Tot we over de productiemogelijkheden van maatwerkbedrijf Kaliber hoorden. Kaliber gaat op termijn voor ons de hele productie op zich nemen, zodat wij ons kunnen toeleggen op sales en productontwikkeling. Een dedicated partner."

logo-knoopwerk-start2build.png

Thijs Rutten

Start2Build

kaliber-case-knoopwerk.jpg

Wil je een poolhouse, tuinkamer of terrasoverkapping aan je woning? Denk dan aan Start2Build: een ambitieuze start-up uit Limburg die een vooruitstrevend bouwsysteem ontwikkelde, voor professionelen en zelfbouwers. Voor het zaag- en montagewerk van de bouwpakketten rekent Start2Build op Kaliber.

Efficiënt bouwen

“We ontwikkelden een modulair bouwsysteem”, begint Thijs Rutten van Start2Build zijn verhaal. “Dat systeem bestaat uit gestandaardiseerde bouwblokken waarmee je unieke combinaties bouwt. Denk aan carports, tuinhuizen of tuinkamers en terrasoverkappingen. Het eindresultaat is oerdegelijk en een streling voor het oog. 100% Belgische kwaliteit.”

Klein team

“We zijn een start-up”, gaat Thijs verder. “Dus hebben we nog maar een klein team in huis. Mijn collega neemt het technische voor zijn rekening. Ik zorg voor het commerciële en financiële werk. Binnenkort start er een nieuwe collega, want de verkoop loopt goed, dus hebben we die extra kracht broodnodig.”

“Een klein team betekent wel dat we een partner nodig hadden voor het zaag- en montagewerk van de bouwblokken in hout. De klassieke reflex is dan om te denken aan de lageloonlanden, bijvoorbeeld in Oost-Europa. Die keuze was voor ons geen optie: omdat we een strakke communicatie willen met onze partner en omdat we mikken op een samenwerking voor de lange termijn. Daarom kwam Kaliber in ons vizier.”

Verrassend veelzijdig

“Ik ging met de mensen van Kaliber aan tafel zitten en vertelde over de service die wij nodig hebben. Onze vraag was dan ook een beetje vreemd: Start2Build werkt met gestandaardiseerde bouwblokken, maar de combinatie ervan is bij elk project uniek. Je hebt dus gestandaardiseerd werk dat eigenlijk toch maatwerk is. Tegelijk ligt de lat bij ons hoog als het gaat over kwaliteit, enorm hoog. Daarom vroegen we kwaliteitsgaranties aan Kaliber.

“Het antwoord van Kaliber was een leuke verrassing voor ons. Dus besloten we om de samenwerking te starten. Sindsdien zaagt en assembleert Kaliber alle componenten voor onze projecten. Sterker nog: het Kaliber-team helpt ons met de planning van projecten en de aankoop van het hout. Eigenlijk ontzorgen ze ons: wij geven de zaag- en bouwplannen door. Kaliber doet de rest. Zo is het zalig samenwerken.”

Service met een plus

“Natuurlijk zijn er nog redenen waarom we kiezen voor Kaliber”, gaat Thijs verder. “Door te kiezen voor een Belgische partner kunnen we onze producten in de markt zetten als 100% Belgisch. Dat blijft een kwaliteitslabel in de bouwsector. Daarnaast is er het sociale aspect. Kaliber geeft werk aan mensen die het moeilijker hebben op de arbeidsmarkt. Het is fijn om daar als bedrijf een steentje aan bij te dragen.”

Neem vrijblijvend contact op met ons

Heb jij ook montagewerk of soortgelijk werk op de plank liggen?

Maak een afspraak of spring even binnen tijdens onze openingsuren:

Maandag - vrijdag: 09:00h-17:00h
Zaterdag: 10:00h-12:30h
Zondag: Gesloten

Adres

Herenthoutseweg 136
2200 Herentals

Telefoonnummer

Bel ons op +32(0) 14 21 19 04 tijdens onze bovenstaande openingsuren

E-mailadres

Stuur ons een mailtje via info@kalibermaatwerk.be of vul ons contactformulier even in.

bpf6233.jpg

Vraag het aan Dirk!

Ook werk voor Kaliber?

Bel ons op +32(0) 14 21 18 04 en vraag naar Dirk.
Hij helpt je graag verder met al je vragen.