Gepubliceerd op 27 oktober 2023

Nieuw dak voor de Kaliber locaties aan de Herenthoutseweg en Bouwelven

We geloven dat de draagkracht van onze planeet eindig is en dat we als onderneming verantwoordelijkheid dragen. Daarom traden we toe tot het Voka Charter voor Duurzaam Ondernemen en lanceerden we een lijst aan initiatieven. Een gloednieuw dak op onze locatie in Bouwelven, de installatie van zonnepanelen en de switch naar LED-verlichting zijn er daar enkele van.

locatie-bouwelven-kaliber-nieuw-dak-zonnepanelen-renovatie-duurzaam.JPG

Dakrenovatie met zonnepanelen

Grondig geïsoleerd, volledig asbestvrij en goed voorzien van zonnepanelen? Driedubbel check! ✔

Dankzij deze investering maken we binnenkort gebruik van hernieuwbare energie. De zonnepanelen op het dak maken het mogelijk om te blijven werken zoals voorheen, maar nu met duurzame zonne-energie. 

Bovendien vervingen we alle lampen in onze werkplaatsen recent door LED-verlichting. 💡 Zo blijven we stappen in de goede richting zetten. 

Foto's van de bouwwerken

dji-fly-20231124-111226-227-1700820754939-photo-optimized.JPG
img-9508.jpg
img-9507.jpg
img-9506.jpg
locatie-bouwelven-kaliber-duurzaamheid-zonnepanelen-nieuw-dak.JPG
img-9511.jpg
img-9510.jpg

Andere duurzaamheidsinitiatieven van Kaliber

Onze inzet stopt uiteraard niet bij deze losstaande initiatieven. Op een algemeen, hoger niveau leven en werken we bij Kaliber allemaal volgens heel wat duurzame richtlijnen. 

sdg-overzicht.jpg

De Sustainable Development Goals

Kaliber gebruikt de SDG's (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties als leidraad voor zijn duurzaamheidsbeleid. Hier worden onze medewerkers actief betrokken bij concrete acties.

voka-chater-kaliber-duurzaam-ondernemen.jpeg

VOKA Charter Duurzaam Ondernemen

Kaliber behaalde het VCDO-charter in 2022. Een erkenning van zijn inspanningen om met gerichte acties een bijdrage te leveren aan het bouwen aan een betere wereld tegen 2030.

duurzaam2.png

3x duurzaam

Wat niet ecologisch duurzaam is kan ook niet economisch duurzaam zijn en omgekeerd. Beide zijn voorwaarden om werk te blijven bieden aan onze medewerkers en sociaal duurzaam te zijn. Een recept-van-Kaliber voor een leefbare, houdbare en rechtvaardige wereld.

Benieuwd naar onze andere initiatieven?

Wij hebben heel wat stappen genomen om volop mee te streven naar duurzaam ondernemen. Neem een kijkje op onze pagina met een overzicht van onze globale duurzaamheidsinitiatieven.
 

Bekijk onze duurzaamheidspagina

wim-dewindt.jpg

Vraag het aan Wim

Ook werk maken van duurzaam ondernemen?

Bel ons op +32(0) 14 21 18 04 en vraag naar Wim. Hij zoekt graag samen met jou naar kansen tot samenwerking als partners in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
   

Bel Wim even op