Gepubliceerd op 08 juli 2022

Voka beloont Kaliber met officieel duurzaamheidscertificaat

Duurzaam ondernemen. Het is geen modewoord meer en dat weten ze bij Kaliber in Herentals. De gerespecteerde logistieke partner voor tal van ondernemingen stelt een bedrijfsvoering voorop die winstgevend is voor zowel de onderneming als voor mens en milieu. Voka erkent hen daarvoor. Met een officieel certificaat dat gebaseerd is op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

voka-charter-kaliber.jpeg

Wat betekent duurzaam ondernemen?

Duurzaam ondernemen is een vorm van ondernemen waarbij een bedrijf zuinig omgaat met grondstoffen, materiaal en mensen. Zo investeert men bijvoorbeeld in een zuinig energieverbruik, speelt men in op de klantbehoeftes van morgen of investeert men in menselijk kapitaal. 

“Het is een slimme zet,” vertelt Dirk Mertens, commercieel verantwoordelijke bij Kaliber, “want door duurzaam te ondernemen zijn we als bedrijf wendbaarder voor de toekomst, werken we efficiënter en zijn we in staat om meer talent te behouden.” 

Duurzame investeringen 2021 Kaliber

Kaliber investeerde in 13 actiepunten om de impact van het bedrijf op mens en het milieu zo beperkt mogelijk te houden.

“We slaagden erin om een duurzaam verpakkings-, aankoop-, en afvalbeleid uit te werken. Daarnaast startten we ook een sensibiliseringstraject rond gezondheid, veiligheid en welzijn op het werk en werd er onderzoek gedaan naar hoe we naast ons energieverbruik ook het waterverbruik konden minimaliseren. We hebben hard gewerkt om de interne werkingen bij te sturen. De basis is nu gelegd voor een duurzame toekomst,” besluit Dirk.

voka-charter-duurzaam-ondernemen-kaliber.png

Wat houdt het duurzaamheidscertificaat precies in?

Het duurzaamheidscertificaat is een charter dat Voka uitreikt aan ondernemers om een duurzame beleidsvoering te stimuleren. Wie zich inschrijft om dit charter te behalen, krijgt van Voka een jaaractieplan op maat dat winstgevend is voor het bedrijf én voor mens en milieu.

Daarna evalueert een gespecialiseerde commissie of de doelstellingen zijn behaald. Voka werkt hiervoor samen met CIFAL Flanders/UNITAR, een internationaal erkend trainingscentrum dat inzet op duurzaam management.

 

Ontdek meer over Voka's duurzaamheidscertificaat

Internationale erkenning van Verenigde Naties

Met dit duurzaamheidscharter timmert Kaliber ook verder aan de internationale reputatie van het bedrijf. Zo helpt Kaliber mee om de 17 duurzaamheidsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties te realiseren. Deze werden door 194 landen wereldwijd ondertekend.

download.webp
bpf6233.jpg

Vraag het aan Dirk!

Ook werk voor Kaliber?

Bel naar 014 28 27 87 en vertel alles over je uitdaging aan Dirk Mertens, onze goedlachse salesmanager. Even later zit er een Kaliber voorstel te pronken in je mailbox.
  

Bel Dirk even op

Quotes van onze klanten