“Aangenaam verrast over wat de mensen van Kaliber in hun mars hebben” - Kempa

Werken op locatie
Assemblage op maat
Houtwerk

Keukendeuren produceren in allerhande uitvoeringen, daar komt veel repetitief werk bij kijken. De ideale werkomgeving voor onze maatwerkers. En daar is ook Paul Maeyninckx van overtuigd, zaakvoerder van toeleveringsbedrijf Kempa Products NV.

kempa-kaliber-enclavewerking-houtbewerking.jpg

Testimonial

Hoe klanten ons ervaren

"Momenteel worden er bij ons 5 mensen van Kaliber ingeschakeld. We zijn aangenaam verrast, want dit team heeft heel wat in hun mars. Wij denken er zelfs aan dit uit te breiden."

kempa-logo-groen-uitleg02-cmyk.png

Paul Maeyninckx

CEO bij Kempa Products

Deur en deur goed in hun job

Kempa is een Kempisch toeleveringsbedrijf dat zich richt tot schrijnwerkers, interieurbouwers en keukenfabrieken. Het team is gespecialiseerd in keukendeuren van allerlei uitvoeringen. Van mdf, tot fineerhout en meer.

Hoewel er vroeger ook kastwerk aan te pas kwam, focussen ze nu specifiek op het frontwerk. Dat wat de klant dagelijks ziet, zeg maar. De beste kwaliteit leveren, is dan ook een absolute vereiste.

kempa-kaliber-houtbewerking.jpg
315456791-225203896505895-6265395888092370654-n.jpg

Een goed alternatief voor de krappe arbeidsmarkt

“Het is voornamelijk door de krapte op de arbeidsmarkt dat we verder zijn gaan kijken dan de klassieke aanwervingsmethodes”, start Paul Maeyninckx zijn verhaal.

“Onze boekhouder vertelde over Kaliber en heeft ons in contact gebracht met het Kempische maatwerkbedrijf. Ze zijn hier met een hele ploeg geweest, hebben een rondleiding gekregen in het bedrijf en uiteindelijk gaven verschillende maatwerkers aan dat ze het wel zagen zitten om bij ons te werken. Daarvan hebben we er een aantal geselecteerd en zij zijn komen proefdraaien bij ons. Dat is ons zeer goed bevallen.”

Quote

“Onze instructies worden steeds perfect opgevolgd door het team van Kaliber."

Een vast team dat sterk bijdraagt aan de productiekwaliteit

Bij Kempa werkt momenteel een vast Kaliber team van 5 maatwerkers en 1 begeleider. “Wij trachten altijd met dezelfde mensen te werken”, vertelt Paul. 

“Het team van Kaliber draagt echt wel bij tot de kwaliteit van het product, omdat ze consequent hetzelfde werken. Ze weten waarop ze moeten letten. Als je altijd andere mensen aan het werk hebt, gaat dat ten koste van de kwaliteit en dat mag niet. Het moet consequent goed zijn.”
 

Ontdek meer over werken op locatie

kempa-houtbewerking-kaliber.jpeg

Repetitief werk van de bovenste plank

“Er zijn werknemers die zich uitsluitend bezighouden met het schuren van de deuren. Zij verzorgen dus de voorbereiding op het lakwerk. Een andere maatwerker staat mee aan poederlaklijn. Deze persoon hangt deuren aan een fabricagelijn, en doet ook de afname ervan."

“Tegelijkertijd voert hij een strenge kwaliteitscontrole”, gaat Paul verder. “Dat vroeg in het begin uiteraard wat opleiding. Maar als je dat één keer goed uitgelegd hebt, volgen ze de instructies goed op.”

Benieuwd voor welke bedrijven we nog werken?
 

Lees alle referenties

Perfecte blend met het vaste personeel

In totaal werken er bij Kempa zo’n 50 medewerkers. “Toen we op de hoogte waren van de diensten van Kaliber, hebben we onze medewerkers daarover ingelicht”, vertelt Paul. “Tijdens een pauzemoment is de directeur van Kaliber, Wim Dewindt, komen toelichten wat de bedoeling was. En dat werd heel positief onthaald.”

Bij Kempa werken er in het eigen team ook een vijftal mensen met een opleiding in bijzonder onderwijs en Pauls zoon, die ook actief is in de fabriek, heeft autisme. Op dat vlak waren we dus wel al bekend met het concept en de mogelijkheden.

Toch behandelen we hen niet anders . De mensen van Kaliber staan dan wel niet bij ons op de loonlijst, ze worden wel gezien als mensen van Kempa. En zo bekijk ze 't zelf ook. Ze hoorden er snel bij”, besluit Paul.

kempa-products-kaliber-schrijnwerkerij.jpg

Je kan rekenen op deze loyale mensen met respect

“Het zijn allemaal heel loyale mensen en hebben enorm veel respect. 

We hebben nu een dikke maand samengewerkt met Kaliber, maar door lage werkdrukte een pauze moeten inlassen. Dat geldt ook voor ons eigen team. We willen de samenwerking heel graag terug opstarten en zelfs uitbreiden naar de toekomst toe”, sluit Paul af.

bpf6233.jpg

Vraag het aan Dirk!

Ook werk voor Kaliber?

Bel naar 014 28 27 87 en vertel alles over je uitdaging aan Dirk Mertens, onze goedlachse salesmanager. Even later zit er een Kaliber voorstel te pronken in je mailbox.
  

Bel Dirk even op